Milli halter Fatmagül Çevik, dünya şampiyonu

Milli Haltercilerimizden 8 Madalya!

Peru’nun başkenti Lima’da gerçekleşen Yıldızlar ve Gençler Dünya Halter Şampiyonası sona erdi. Milli sporcularımız, toplamda 2 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

62 ülkeden 530 sporcu katıldığı organizasyonun kapanış gününde, genç kadınlar +87 kiloda yarışan Fatmagül Çevik, toplamda 245 kilo kaldırarak altın madalya kazandı ve ülkemizin bayrağını dalgalandırdı. Koparmada 110 kilo ile gümüş madalya, silkmede ise 135 kilo ile bronz madalya kazanan Çevik, ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.

Madalyalarını Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’den alan sporcularımızı, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve antrenörlerimiz gururla tebrik etti. Sporcumuzun kulübü de büyük bir mutluluk yaşadı.

Related Posts

Elon Musk’ Tesla darbesi: Ne yaptıysa olmadı

Tesla’nın Avrupa’daki yeni otomobil satışları Mayıs 2025’te 2024’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 27,9 oranında gerileyerek düşüş trendini beşinci aya taşıdı. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verilerine göre, şirketin Avrupa pazarındaki payı yüzde 1,8’den yüzde 1,2’ye indi.

Bruce Lee, Yapay Zekâ ile geri dönebilir

Çinli stüdyo, yapay zeka teknolojisini kullanarak dövüş filmi klasiklerini, modern görüntü teknikleri ile yeniden çekmek istiyor.

Zengin mahallelerinin popüler iki markası birleşiyor

Zenginlerin gözdesi olan lüks iki otomobil markası güçlerini birleştirme kararı aldı.

Buzulların altından gelen gizemli sinyaller bilim insanlarını şaşırttı

Antarktika’da yapılan bilimsel bir deney sırasında, araştırmacılar buzulların altından gelen gizemli radyo dalgaları tespit etti. Fizik alanında önde gelen dergilerden Physical Review Letters’ta yayımlanan çalışmada, bu şaşırtıcı keşif, Antarktik Ani Geçici Anten (ANITA) adlı deney sayesinde gerçekleşti.

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

200 milyon yıldır ne kaşı ne gözü değişti: Bu hayvan varlığını ilk günkü gibi sürdürüyor!

Dünya üzerindeki “yaşayan fosiller” listesinin en eski üyelerinden biri olan timsah, tam 200 milyon yıldır morfolojisini neredeyse hiç değiştirmeden günümüze ulaştı. Dinozorlarla omuz omuza yaşadığı dönemi aşarak, dinozorların yok oluşunun ardından dahi hem nehir hem de deniz ekosistemlerinde saltanatını sürdüren bu sürüngen; iki saate yakın sualtı kalış yeteneği ve 2 tonu aşan çene gücüyle evrimsel bir zafer hikâyesi sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir