Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

URAP Enstitüsü 2024-2025 Dünya Üniversite Sıralamasını Açıkladı

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Araştırma Laboratuvarı, her yıl dünya üniversitelerini akademik performanslarına göre sıralayan bir kuruluştur. 2024-2025 dünya üniversiteleri sıralamasına ilişkin yeni raporunu yayımladı. Rapora göre, dünyanın önde gelen üniversitelerinin yayın ve atıf sayıları ile Türk üniversitelerinin performansları arasında önemli farklar bulunmaktadır.

URAP’ın Türkiye özelindeki sıralamasında ise Koç, Hacettepe, Ortadoğu Teknik, Ankara ve İstanbul Teknik üniversiteleri ilk beş sırada yer almaktadır. Boğaziçi Üniversitesi ise geçmiş yıllarda ilk 10 içinde bulunmasına rağmen, şu anda 22. sırada konumlanmıştır.

Ulusal ve uluslararası kriterlere dayanarak hazırlanan listede ise Harvard, Paris Cite, Toronto, Collage London, Zhejiang, Shanghai Jiao Tong, Tsinghuma, Oxford, Stanford ve Pekin üniversiteleri dünyanın en iyi 10 üniversitesi olarak belirlenmiştir.

Haberin devamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Son Durum

Melih Bulu’nun rektörlük atamasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nin sıralamadaki durumu da değişmiştir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden Prof. Mine Eder, üniversitede yaşanan gerilemeyi, yönetimdeki değişiklikler ve uygulamalarla ilişkilendirmektedir. Eder, yapılan atamaların derslerin ve yayınların niteliğini etkilediğini belirtmektedir. Bu durum, üniversitenin akademik performansını olumsuz etkilemektedir.

Related Posts

Zengin mahallelerinin popüler iki markası birleşiyor

Zenginlerin gözdesi olan lüks iki otomobil markası güçlerini birleştirme kararı aldı.

Buzulların altından gelen gizemli sinyaller bilim insanlarını şaşırttı

Antarktika’da yapılan bilimsel bir deney sırasında, araştırmacılar buzulların altından gelen gizemli radyo dalgaları tespit etti. Fizik alanında önde gelen dergilerden Physical Review Letters’ta yayımlanan çalışmada, bu şaşırtıcı keşif, Antarktik Ani Geçici Anten (ANITA) adlı deney sayesinde gerçekleşti.

200 milyon yıldır ne kaşı ne gözü değişti: Bu hayvan varlığını ilk günkü gibi sürdürüyor!

Dünya üzerindeki “yaşayan fosiller” listesinin en eski üyelerinden biri olan timsah, tam 200 milyon yıldır morfolojisini neredeyse hiç değiştirmeden günümüze ulaştı. Dinozorlarla omuz omuza yaşadığı dönemi aşarak, dinozorların yok oluşunun ardından dahi hem nehir hem de deniz ekosistemlerinde saltanatını sürdüren bu sürüngen; iki saate yakın sualtı kalış yeteneği ve 2 tonu aşan çene gücüyle evrimsel bir zafer hikâyesi sunuyor.

Elon Musk’tan X’teki erişim sorunlarına ilişkin açıklama

Elon Musk, X’te yaşanan erişim sorunlarına dikkati çekerek sistemlerin beklenen yedekleme işlevini yerine getiremediğini ve operasyonel iyileştirmelerin şart olduğunu söyledi.

WhatsApp’ta grup araması olmadan sesli sohbet dönemi başladı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına daha iyi hizmet sunabilmek adına kendisini geliştirmeye ve bünyesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bu sefer uygulamaya gelen yeni özellik tam bir kullanıcı dostu. Artık, grup araması yapmadan doğrudan sesli sohbet başlatılabiliyor. İşte WhatsApp’ın yeni güncellemesiyle gelen değişiklikler…

Milyonlarca kullanıcısı olan iki iPhone modeli daha vintage listesine eklendi

Apple, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 modellerini vintage listesine ayırdı. Bu cihazlarla ilgili sorun yaşandığında çözüm bulmak artık daha zor olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir