Dolar/TL Yeni Haftaya Düşüşle Başladı

Dolar/TL Yükseliş Eğiliminde Günü Tamamladı

Cuma günü, dolar/TL yükseliş eğilimindeydi ve önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde 38,0580’den günü tamamladı. Şu an ise dolar/TL, bugün saat 09.30’da önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 38,0260 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,4 artarak 43,3990’dan, sterlin/TL ise yüzde 0,5 değer kazanarak 50,0020’den satılıyor.

Dolar Endeksi Düşüşte

Dolar endeksi yüzde 0,6 düşüşle 99,5 seviyesinde bulunuyor. ABD’ye ithal edilen bazı teknoloji ürünlerinin tarifeleri konusunda daha ılımlı bir sürece geçileceği beklentisi varlık fiyatlarını etkiliyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları ve yönlendirmeleri de piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Cuma günü New York Fed Başkanı John Williams, mevcut ticaret politikalarının enflasyonu hızlandırabileceğini belirterek Fed’in uzun vadeli enflasyon beklentilerini kontrol altında tutmasının önemini vurguladı.

St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem ise kısa vadede enflasyonun artabileceğine dikkat çekerek iş gücü piyasasının zayıflayabileceği uyarısında bulundu. Uzun vadeli enflasyon beklentilerinin sabit tutulmasının önemini vurgulayan Musalem, tarifelerin enflasyonist etkilerinin bazı durumlarda kalıcı olabileceği konusunda endişelerini paylaştı.

Fed’in yılın ilk faiz indirimini haziran ayında yapacağına kesin gözüyle bakılırken, yurt içinde ise cari işlemler dengesi verilerinin izleneceği belirtiliyor. Ekonomistler, şubat ayında cari işlemler hesabının 4 milyar 325 milyon dolar açık vereceğini öngörürken 2025 yılında cari işlemler açığının 21 milyar 970 milyon dolar olacağını tahmin ediyor.

Analistler, bugün yurt içinde cari işlemler dengesinin takip edileceğini ve yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu belirtiyor. Tüm bu gelişmelerin ışığında döviz kurlarındaki hareketlilik yakından takip ediliyor.

Related Posts

Batı’nın siyasi kibri bitti. Teknoloji kibri de bitiyor. ABD’nin füze, Almanya’nın motor, İsrail’in SİHA tekeli yok. Kaynaklar ve pazarlar gidiyor. Büyük çalkantılar bekleyin. Parçalanma Batı’da başlar. İmparatorluklar çökecek.

21. yüzyılın güç kırılasının, yükselişinin en sürpriz örneği Türkiye’dir, bu kesin. ABD’den de baksanız, Avrupa’dan da baksanız, Rusya veya Çin’den de baksanız bu böyle. Tarihten de baksanız, coğrafyanın yeni gerçekleri üzerinden de baksanız bu böyle. Dostlarının ya da düşmanlarının gözü ile baksanız da bir şey değişmiyor. BİR KEZ DAHA O JEOPOLİTİK AKIL VE YİNE ANADOLU’DAN. SON HAZIRLIKLAR BUNLAR! Şu an dostları alkışlıyor, düşmanları bu “hızı nasıl yavaşlatırız” diye çareler arıyor. İşte tam bu

Denetimler sıklaştı fırsatçıya geçit yok

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi denetimlerin yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, vatandaşlardan şahit oldukları fırsatçı girişimleri kendilerine iletmelerini istedi.

İki yabancı bankaya 5 milyon dolarlık ceza şoku: Sebebi ‘kara para aklama’

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) faaliyet gösteren 2 yabancı banka 5 milyon dolarlık ceza şokuyla karşı karşıya kaldı. CEZANIN SEBEBİ AÇIKLANDI Patronlar Dünyası’nın haberine göre BAE Merkez Bankası, ilk bankaya 10,6 milyon AED (yaklaşık 2,9 …

Ekonomist Hakan Kara: Turist sayısı pandemiden bu yana ilk kez düştü, Türkiye onlara da pahalı geliyor

Ekonomist Hakan Kara: Turist sayısı pandemiden bu yana ilk kez düştü, Türkiye onlara da pahalı geliyor

JP Morgan açıkladı: Yüksek enflasyon zayıf TL Türkiye’nin ‘ağırlığı’nı düşürdü

JP Morgan tarafından yayınlanan raporda, yüksek TÜFE, zayıf kalan TL ve gecikmiş faiz indirimlerinin halihazırda MSCI Türkiye için geçerli olan overweight yani piyasa üstü ağırlık önerisini prematüre haline getirdiği belirtildi. Bu doğrultuda JP …

Sadece 10 adet üretildi ve biri şimdi satışta

PEKİ BU PORSCHE NEDEN BU KADAR ÖZEL? Porsche 911 serisi 993 baz alınarak üretilmiş bir 911 GT2 R modelidir . Araç 1997 yılında yarış amaçlı üretilmiş ve ilk sahibi yarış pilotu René Snel’di. Snel, Ağustos 1999’da ciddi bir kaza geçirdi ve sonrasında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir