Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Migren Hastaları ve Mevsimsel Geçişler

Migren hastaları mevsimsel geçişleri en yoğun şekilde hisseden gruptur. Migren, sıklıkla kadınları etkileyen ve ataklar halinde gelen bir baş ağrısı sendromu olarak tanımlanmaktadır. Migrenle ilgili önemli noktalara dikkat çeken Liv Hospital Vadistanbul Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migrenin hava değişiklikleri gibi faktörlerle tetiklenebileceğini vurguladı.

“Hava Değişikliklerinin Migren Üzerindeki Etkisi”

Bahar aylarının migren hastaları için zorlu geçişler barındırdığını belirten Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migren ataklarını tetikleyen unsurlar arasında hava değişikliklerinin önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Değişken hava koşullarının basınç farkı ve nem gibi değişkenleri tetikleyerek ağrıya neden olabileceğini belirten Öztürk, lodosun migren ataklarını sıklaştırabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, hava değişimlerinin migren atağı nedeniyle hastanelere başvuru oranlarının arttığına dikkat çekerek, özellikle sıcak ve nemli havalarda bu tür başvuruların daha fazla olduğunu ifade etti.

Migren Tedavisi ve Öneriler

Hava değişikliklerinin migren üzerindeki etkileri hakkında konuşan Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migren hastalarının yaşam tarzlarını gözden geçirmesinin önemli olduğunu belirtti. Tetikleyici faktörlerden kaçınmanın ve migren atağı önleyici tedavilerin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle migren aşıları ve Anti-CGRP tedavileri gibi yeni yöntemlerin migren ataklarını engellemede etkili olduğunu ifade eden Öztürk, belirli tip migren atakları için spesifik tedaviler önerdiğini söyledi.

Migren Hastaları İçin Öneriler

Migren hastalarının dikkat etmesi gereken noktaları belirten Prof. Dr. Öztürk, uyku düzenine, hava değişimlerine ve stresle başa çıkma yöntemlerine ayrıca değindi. Polen yoğunluğunun olduğu dönemlerde açık havada kalmamaya özen gösterilmesi gerektiğini paylaşan Öztürk, yoga ve meditasyon gibi gevşeme tekniklerinin de migren atağının şiddetini azaltabileceğini belirtti. Migrenin kişiye özgü tetikleyicileri olabileceğini söyleyen Öztürk, atakların arttığı dönemlerde mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

Sessiz tehlike: Kalbiniz hiç uyarı vermeden durabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, ani kalp ölümünün her yaşta meydana gelebileceğine dikkat çekti. Hiçbir belirti vermeyebilen bu duruma karşı koroner tomografik anjiyografi öneriliyor.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir