‘Bölgesel kalkınma politikalarımız topyekun kalkınmamıza güç katacak’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Varşova’da Bölgesel Kalkınma Bakanlar Toplantısı’na Katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi (RDPC) tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen “Dayanıklı Yerleşimler İçin Bölgesel Kalkınmayı Güçlendirme” başlıklı Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Bakan Kacır, Türkiye’nin üretim ve teknolojik kalkınma alanında önemli bir merkez haline gelme hedefine ulaşmada dikkate değer ilerlemeler kaydettiğine vurgu yaptı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sahip olduğu dinamik iş gücü, stratejik konumu ve güçlü sanayi altyapısıyla Avrupa’nın küresel değer zincirleri içinde giderek daha önemli bir aktör haline geldiğini belirtti. “Sadece büyümeyi teşvik etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda bölgesel uyumu güçlendirmeye ve bölgesel eşitsizlikleri etkili bir şekilde ele almaya da kararlılıkla devam ediyoruz. Bu bağlamda, kalkınma ajanslarımız ve bölge kalkınma idarelerimiz kilit bir rol üstlenmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kacır, Dijital Avrupa Programı’na katılımın ve Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri’nin (EDIH) kurulmasının Türkiye’nin Avrupa dijital ekosistemiyle daha da bütünleşmesini sağladığını belirtti. Kacır, kalkınma ajanslarının bölgesel büyümeyi hızlandırmak ve ülkenin kazanımlarını ilerletmek amacıyla çalıştığını açıkladı.

Bakan Kacır, Polonya temaslarını değerlendirirken, bölgesel kalkınma politikalarını dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve demografik dönüşüm olmak üzere üç ana başlıkta ele aldıklarını ifade etti. Ülkeler arasındaki farklılıkları göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirten Kacır, “Bölgeler arasında ciddi farklar var ve bu farklılıkları dikkate alarak kalkınma politikalarını şekillendiriyoruz.” dedi.

Yeşil dönüşümün önemine değinen Kacır, yeşil dönüşümün herkesi kucaklayan bir anlayışla hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Demografik dönüşümle de karşı karşıyayız. Bu nedenle bölgesel kalkınma politikalarında yerel yaklaşımlar önem kazanıyor.” dedi. Ayrıca, kalkınma ajanslarının diğer ülkelerle yapacakları ortak çalışmaları güçlendirmeye yönelik adımların ele alındığını aktardı. Bu çalışmaların 86 milyonluk Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını ve Türkiye’nin tüm şehirlerinin güçlü bir şekilde var olmasını sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Çay tarımı tehlikede: İklim krizi yeşil altını vuruyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, iklim krizi nedeniyle başta Doğu Afrika olmak üzere, 2050 yılında çay yetiştirilen alanların yüzde 55 azalabileceğini kaydetti.

Rus kömür sektöründeki zarar ilk çeyrekte 70 milyar rubleyi geçti

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Dmitriy İslamov, Rus kömür sektöründeki zararın bu yılın ilk çeyreğinde 70 milyar rubleyi (yaklaşık 872 milyon dolar) geçeceğini söyledi.

Selenium-Slim Plus’ta kanserojen tespit edildi, ‘acilen’ raflardan toplatılıyor

Almanya merkezli Selen Food GmbH, Avrupa genelinde satışa sunduğu Selenium-Slim Plus markalı bitki çayı ürünlerini, içinde kanserojen madde dantron tespit edilmesi nedeniyle acilen piyasa raflarından toplatıyor. Özellikle mate, maydanoz ve elma …

İmamoğlu’nun siyasal anlamda bundan sonraki gelecekte etkili bir varlığı olamayacak

İmamoğluna şok anket darbesi! Katılımcıların yaklaşık yüzde 64’ü İmamoğlu’nun yolsuzluk yaptığına inandıklarını bu nedenlerle aklanmasının mümkün olmadığını ve Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını açıkça ankette yaptıkları değerlendirmelerde ifade ettiler. Nisan ayında Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre toplumun yüzde 64,4’ü Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk yaptığını düşünürken, yüzde 35,6’sı ise bu görüşe katılmadı. Yüzde 63,3 İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturmasından aklanamayacağını ve Cumhurbaşkanı

Zirai don sadece meyve-sebzeyi vurmamış! Onlar da aç kaldı!

Türkiye geçtiğimiz ay zirai don felaketi yaşarken, üreticiler zarar endişesine düşerken, tüketiciler de ürün bulunamayacağı ve ya pahalı olacağı kaygısı taşıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı zararın sadece 16 meyve çeşidinde olduğunu …

Telefonunuzun yapabildiği fakat muhtemelen bilmediğiniz 18 şey

Ne kadar süredir bir telefon kullanıyor olursanız olun, keşfedilmeyi bekleyen yeni özellikler her zaman var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir