Amazon, Starlink rakibi uydularını 28 Nisan’da fırlatacak

Güncel Haberler

Teknoloji devi Amazon, SpaceX’in Starlink hizmetine rakip olacak uydu internet projesi Project Kuiper kapsamında ilk operasyonel uydu grubunu uzaya göndermek için yeni bir tarih belirledi.

Daha önce hava koşulları nedeniyle ertelenen fırlatma işlemi, 28 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Fırlatma işlemi, Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan United Launch Alliance (ULA) tarafından sağlanan Atlas V roketi ile yapılacak.

ERTELEMENİN SEBEBİ OLUMSUZ HAVA KOŞULLARIYDI

Project Kuiper uydularını taşıyacak roketin fırlatılması aslında 9 Nisan Çarşamba günü için planlanmıştı. Ancak Cape Canaveral’daki kötü hava koşulları, özellikle inatçı kümülüs bulutları ve sürekli rüzgarlar sebebiyle fırlatma işlemi ertelenmek zorunda kalmıştı.

PROJE KUIPER VE HEDEFLERİ

Bu fırlatma, Amazon’un 2019’da 10 milyar dolarlık bir yatırım taahhüdüyle duyurduğu Project Kuiper için büyük bir adım niteliğinde.

Şirket, bu çalışma ile 27 adet alçak Dünya yörüngesi uydusunu konuşlandırarak uydu internet hizmeti sunma yarışına resmen katılmayı amaçlıyor.

Amazon’un uzun vadeli hedefi, toplamda 80 fırlatma ile 3 bin 200 uyduyu yörüngeye yerleştirmek. Şirket, bu teknoloji sayesinde henüz bu yılın ilerleyen zamanlarında müşterilere internet hizmeti sunmaya başlayı hedefliyor.

UYDU İNTERNET PAZARINDA REKABET ARTIYOR

Amazon’un Project Kuiper projesi ile pazara girişi, şu anda yaklaşık 7 bin uyduyla SpaceX’in Starlink hizmetinin hakim olduğu alanda rekabeti artıracaktır.

Viasat, Hughesnet, Eutelsat ve Çin’in SpaceSail gibi diğer şirketlerin de bulunduğu bu gerçek uzay yarışı, özellikle geniş bant seçeneklerinin sınırlı olduğu uzak ve kırsal bölgelerde daha fazla internet hizmeti seçeneği sunabilir.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Milli halter Fatmagül Çevik, dünya şampiyonu

Milli halterci Fatmagül Çevik, genç kadınlar +87 kiloda toplamda elde ettiği 245 kiloluk dereceyle dünya şampiyonu oldu.

Otomotiv endüstrisi geçen ay 3,1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı

Türkiye otomotiv endüstrisi, nisan ayında 3 milyar 146 milyon dolarlık ihracata imza attı.

ABD, Google’ın reklam tekelini kırmak istiyor!

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a karşı yürüttüğü tekel davasında yeni bir aşamaya geçti. Teknoloji devinden, reklam sektöründeki birçok varlığını satması isteniyor. Mahkemenin daha önceki kararında, Google’ın bu alandaki hakimiyetinin rekabete zarar …

Yeni akıllı kapsül teknolojisi, günlük ilaç kullanımını kökten değiştiriyor

İlaç kullanımında zamanlama, birçok kronik hastalığın tedavisinde kritik öneme sahiptir. UC San Diego’da geliştirilen yeni akıllı kapsül teknolojisi, karmaşık ilaç dozlama programlarını tek bir hapla yönetmeyi mümkün kılarak sağlık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir