Altın fiyatları uçtu tehdit arttı! Tuzağa düşenin parası buhar oluyor

Sahte Altınlarla Mücadele Devam Ediyor: Sektör Uzmanlarından Püf Noktaları

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesi, sahtecilik vakalarında artışa neden oldu. Gerçeğinden ayırt edilmesi zor olan sahte altınlar, çeşitli yollarla piyasaya sürülerek vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Bu durum karşısında sektör uzmanları, sahte altın tuzağından kaçınmanın püf noktalarını açıklıyor.

Altın fiyatlarındaki tarihi yükseliş, kuyumcu dükkanlarında uzun kuyruklara neden olurken, düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte fırsatçılar da ortaya çıktı. Gerçek altın ile ayırt edilmesi güç sahte altınlar, halkı hedef alarak piyasaya sürülüyor.

Dolandırıcıların Hedefi Altın Talebi

Altına olan yoğun talep, dolandırıcıları cezbetmeye devam ediyor. Özellikle internetten veya güvensiz kaynaklardan yapılan altın alımlarında dolandırma riski artıyor. Düşük kaliteli ya da tamamen sahte altınlarla piyasaya giren fırsatçılar, haksız kazanç elde etmeyi hedefliyor.

TESK Başkanı Uyarıyor: Güvenilir Altın İçin Doğru Adres Kuyumcular

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte altın tehlikesine karşı vatandaşları uyarmayı sürdürüyor. Palandöken, altın talebinin artmasının sahtecilik riskini de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Güvenilir altın, kuyumcu esnafından alınır” şeklinde konuştu.

Belge Kontrolü Şart!

Nisan ayı itibarıyla düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altına olan talebin arttığını vurgulayan Palandöken, vatandaşlara şu uyarıları yaptı: “İnternetten veya bilinmeyen kaynaklardan alınan altınlar, ciddi riskler barındırıyor. Sahte veya düşük ayarlı ürünler, hem tüketicileri hem de esnafı mağdur edebilir. Alışveriş yaparken tanıdık ve güvenilir kuyumcuları tercih edin. Ürünün gramajını, sertifikasını ve belgesini kontrol ederek sahteciliğin önüne geçin.”

Related Posts

TMO, hububat alım bedellerini üreticilerin hesaplarına aktarıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO’nun, 2025 yılı hububat alım ödemelerinin başladığını belirterek, “11 Haziran’a kadar teslim edilen ürünler için 1 milyar 63 milyon lira ödeme, üreticilerimizin hesaplarına aktarılıyor.” ifadesini kullandı.

Euro rekor kırdı, altın yükselişe geçti!

Alım-satım yapacakların ve yatırımcıların gözü piyasalarda. Altında son günlerin en büyük yükselişi gerçekleşirken, döviz kurunda euro ralli yaptı. Gün bitimine doğru yükselişe geçen kur ve altında güncel tablo şöyle: Dolar yüzde 0,08 ile 39,8427 TL …

Vergi denetimlerinde e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

Küresel piyasalarda kritik gün: Gözler ECB forumunda!

Avrupa Merkez Bankası’nın Portekiz’deki zirvesi küresel piyasaların odağına yerleşti. ABD’nin Japonya ve Kanada’ya yönelik sert adımları, belirsizlikleri artırırken; Powell, Bailey ve Ueda’nın açıklamaları yatırımcıların yönünü belirleyecek.

Ticaret Bakanlığı araştırıyor: Kayısı Iğdır’da 1 İstanbul’da 120 lira mı?

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kayısı satış ücretlerine ilişkin ilgili denetim ekiplerince inceleme başlatıldığını, konuya ilişkin paylaşımı yapan CHP Tuzluca Aday Adayı Bilgihan Ova’ya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir