Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

İstanbul’da 23 Nisan’da Meydana Gelen Depremler Sonrası Fahiş Fiyat Uygulamalarına Karşı Tedbir Alındı

İstanbul’da 23 Nisan Çarşamba günü en büyükleri 5.9 ve 6.2 olan çok sayıda deprem meydana geldi. Depremlerin ardından vatandaşlar geceyi sokakta geçirirken deprem çantaları, çadırları ve ilk yardım çantaları almak için harekete geçti. Depremin ardından fiyatları artıran işletmelerin tespit edildiği ve idari para cezası kesildiği duyuruldu.

Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasının ardından yangın dedektörü, yangın tüpünün fiyatını artıran fırsatçılar bu kez deprem sonrası sahneye çıktı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • İstanbul ilinde meydana gelen depremin ardından ilk yardım çantası, deprem çadırı ve çantası gibi malzemelerde fahiş fiyat artışı yapıldığına dair şikayetler bakanlığımızın dikkatine sunulmuştur.
  • Bu minvalde, bakanlığımız derhal harekete geçerek, depremin gerçekleştiği İstanbul’da, İstanbul İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere Ankara ve İzmir il müdürlüklerimizce sahada bahse konu ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmeler nezdinde denetimler gerçekleştirilmiştir.
  • Ayrıca, büyük elektronik pazar yerlerinde deprem ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan satıcılara ilişkin de geniş çaplı incelemeler başlatılmış olup e-ticaret platformlarından bu ürünlerin satışını yapan işletmelere ilişkin olarak ivedi bilgi ve belge talebinde bulunulmuş ve sürecin takibi başlatılmıştı

DEPREM ÇANTASI, İLK YARDIM ÜRÜNLERİ VE ÇADIRLARIN FİYATINI ARTIRDILAR…

Deprem çantası, ilk yardım çantası ve deprem çadırı gibi 1079 adet üründe, 236 işletmenin fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olup, halihazırda bu işletme ve ürünlerle ilgili analiz ve inceleme çalışmaları devam etmektedir. Nihai inceleme sonucunda, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un Ek 1’inci maddesinin 1’inci fıkrasına aykırılık tespit edilen işletmelerin satışa sunduğu her bir ürününde yapmış olduğu fahiş fiyat artışı için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulanabilecektir.

Ticaret Bakanlığı olarak adil, şeffaf, tüketici dostu, aynı zamanda işini layıkıyla yapan ticari işletmelerimizin hakkının korunduğu bir piyasa düzeninin sağlanması adına mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi vurguluyor; afet durumlarında toplumsal hassasiyeti fırsata çevirerek fahiş fiyat artışı yapan ve vatandaşlarımızı mağdur eden kişi ve kuruluşlara karşı denetimlerimizin devam edileceğini bir kez daha hatırlatıyoruz

Related Posts

En düşük memur maaşı ne kadar oldu?

Memur ve memur emeklileri yüzde 15.57, SGK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetimlerin alacağı zam oranı da yüzde 16.67 oldu. Buna göre en düşük memur maaşı 50 bin 502 lira oldu.

TÜİK açıkladı: Kritik haziran enflasyonu belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyonu yüzde 35,05 olarak açıkladı. TÜİK, Mayıs ayı enflasyonunu 1,53 …

TMO, hububat alım bedellerini üreticilerin hesaplarına aktarıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO’nun, 2025 yılı hububat alım ödemelerinin başladığını belirterek, “11 Haziran’a kadar teslim edilen ürünler için 1 milyar 63 milyon lira ödeme, üreticilerimizin hesaplarına aktarılıyor.” ifadesini kullandı.

Euro rekor kırdı, altın yükselişe geçti!

Alım-satım yapacakların ve yatırımcıların gözü piyasalarda. Altında son günlerin en büyük yükselişi gerçekleşirken, döviz kurunda euro ralli yaptı. Gün bitimine doğru yükselişe geçen kur ve altında güncel tablo şöyle: Dolar yüzde 0,08 ile 39,8427 TL …

Vergi denetimlerinde e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir