Yarış Atları İçin Dünya Standartlarında Sağlık Hizmetleri

Yarış Atlarına Özel Sağlık Hizmetleriyle Dikkat Çeken Ankara 75. Yıl Hipodromu

Yarış atları, sağlıklarını korumak ve performanslarını en üst seviyede tutmak için Türkiye Jokey Kulübüne (TJK) bağlı Ankara’daki 75. Yıl Hipodromu’nda bulunan at hastanesinde düzenli olarak ileri tıbbi imkanlarla kontrol ediliyor.

Hipodromda bulunan tam donanımlı hastanede safkan, İngiliz ve Arap atları gibi yaklaşık 1600 at, tedavi, ameliyat ve rutin sağlık kontrolleri için 6 veteriner hekim, 6 veteriner sağlık teknikeri, 4 memur, ikişer laborant, röntgen teknikeri ve nalbant tarafından bakıma alınıyor.

At hastanesi, dünya standartlarına uygun bir ameliyathaneyle donatılmış olup günde ortalama 4 cerrahi operasyon gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca dahiliye, ortopedi servisleri, tıbbi tahlil laboratuvarı, endoskopi ve ultrason odaları da atların hizmetine sunulmuştur.

Hastanede her gün yaklaşık 100 atın tedavi ve kontrolü yapılmakta olup, röntgen, acil müdahale birimi, radyoloji, yoğun bakım ve konsültasyon birimlerinin yanı sıra uyandırma odaları, eczane, ilaç deposu ve geniş kapsamlı bir laboratuvar da bulunmaktadır.

Yarış atları, kondisyonları, kas gelişimleri, solunum kapasiteleri ve dolaşım sistemleri gibi konularda düzenli olarak takip edilmekte ve sağlıkları titizlikle korunmaktadır. Ayrıca atların tendon, kas ve eklem sorunları için insanlarda da kullanılan trombositten zengin plazma (PRP) tedavisi de uygulanmaktadır.

Hastanenin Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekim Gözde Matyar, yarış atlarının en sık ortopedik sorunlarla karşılaşıldığını belirterek, atların sağlık kontrolleri ve muayeneleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Haberin Devamı İçin: Yarış Atları ve Sağlık Kontrolleri Hakkında Detaylı Bilgi

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

Sessiz tehlike: Kalbiniz hiç uyarı vermeden durabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, ani kalp ölümünün her yaşta meydana gelebileceğine dikkat çekti. Hiçbir belirti vermeyebilen bu duruma karşı koroner tomografik anjiyografi öneriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir