1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Sağlık, Bilişim ve İnovasyon Kongresi’nde Buluştu

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi, “Sağlık, Bilişim ve İnovasyon” temasıyla gerçekleşti. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kongre, mesleki eğitimi bilimsel araştırmalarla birleştirme hedefiyle Türkiye genelinden meslek yüksekokulu öğrencilerini bir araya getirdi. Kongre, İstanbul Atlas Üniversitesi Vadi Kampüsü’ndeki Dr. Ralph A. DeFronzo Oditoryumu’nda açılış töreniyle başlad.

Kongrenin açılışına İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura da katıldı. Açıklamada, açılışta yapılan konuşmada İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, kongre, panel ve sempozyumların bilim dünyasının önemli etkinlikleri olduğunu vurguladı.

Kocabıçak, kongrenin güncel temasına dikkat çekerek, bilişim ve yapay zekanın etik boyutuna değindi. Yapay zeka konusunda insanlığın ne kadar hazır olduğunu sorgulayan Kocabıçak, üniversitenin bilişim ve yenilikçi uygulamalara odaklandığını belirtti.

Kongrede “Türkiye Yüzyılı Sağlık Modeli ve Sağlık İstihdamı” konulu bir sunum gerçekleştiren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura, 2025’te hayata geçirilecek “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli” hakkında bilgi verdi. Aktura, modelin sağlıkta önleyici yaklaşımı temel aldığını vurgulayarak milli sağlık teknoloji hamlesine dikkat çekti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mehmet Selçuk Güçlü – Ekonomi

Related Posts

FBI’dan kritik uyarı: Bu 13 modemi hemen değiştirin!

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber saldırı tehlikesine karşı kullanıcıları uyardı. Aralarında popüler Linksys modellerinin de bulunduğu 13 eski modem, artık üretici desteği almadığı için bilgisayar korsanlarının hedefinde. FBI, bu cihazların bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Milli halter Fatmagül Çevik, dünya şampiyonu

Milli halterci Fatmagül Çevik, genç kadınlar +87 kiloda toplamda elde ettiği 245 kiloluk dereceyle dünya şampiyonu oldu.

Otomotiv endüstrisi geçen ay 3,1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı

Türkiye otomotiv endüstrisi, nisan ayında 3 milyar 146 milyon dolarlık ihracata imza attı.

ABD, Google’ın reklam tekelini kırmak istiyor!

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a karşı yürüttüğü tekel davasında yeni bir aşamaya geçti. Teknoloji devinden, reklam sektöründeki birçok varlığını satması isteniyor. Mahkemenin daha önceki kararında, Google’ın bu alandaki hakimiyetinin rekabete zarar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir