1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Sağlık, Bilişim ve İnovasyon Kongresi’nde Buluştu

İstanbul Atlas Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 1. Ulusal Meslek Yüksekokulu Öğrenci Kongresi, “Sağlık, Bilişim ve İnovasyon” temasıyla gerçekleşti. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kongre, mesleki eğitimi bilimsel araştırmalarla birleştirme hedefiyle Türkiye genelinden meslek yüksekokulu öğrencilerini bir araya getirdi. Kongre, İstanbul Atlas Üniversitesi Vadi Kampüsü’ndeki Dr. Ralph A. DeFronzo Oditoryumu’nda açılış töreniyle başlad.

Kongrenin açılışına İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura da katıldı. Açıklamada, açılışta yapılan konuşmada İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, kongre, panel ve sempozyumların bilim dünyasının önemli etkinlikleri olduğunu vurguladı.

Kocabıçak, kongrenin güncel temasına dikkat çekerek, bilişim ve yapay zekanın etik boyutuna değindi. Yapay zeka konusunda insanlığın ne kadar hazır olduğunu sorgulayan Kocabıçak, üniversitenin bilişim ve yenilikçi uygulamalara odaklandığını belirtti.

Kongrede “Türkiye Yüzyılı Sağlık Modeli ve Sağlık İstihdamı” konulu bir sunum gerçekleştiren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Aktura, 2025’te hayata geçirilecek “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli” hakkında bilgi verdi. Aktura, modelin sağlıkta önleyici yaklaşımı temel aldığını vurgulayarak milli sağlık teknoloji hamlesine dikkat çekti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mehmet Selçuk Güçlü – Ekonomi

Related Posts

Elon Musk’ Tesla darbesi: Ne yaptıysa olmadı

Tesla’nın Avrupa’daki yeni otomobil satışları Mayıs 2025’te 2024’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 27,9 oranında gerileyerek düşüş trendini beşinci aya taşıdı. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verilerine göre, şirketin Avrupa pazarındaki payı yüzde 1,8’den yüzde 1,2’ye indi.

Bruce Lee, Yapay Zekâ ile geri dönebilir

Çinli stüdyo, yapay zeka teknolojisini kullanarak dövüş filmi klasiklerini, modern görüntü teknikleri ile yeniden çekmek istiyor.

Zengin mahallelerinin popüler iki markası birleşiyor

Zenginlerin gözdesi olan lüks iki otomobil markası güçlerini birleştirme kararı aldı.

Buzulların altından gelen gizemli sinyaller bilim insanlarını şaşırttı

Antarktika’da yapılan bilimsel bir deney sırasında, araştırmacılar buzulların altından gelen gizemli radyo dalgaları tespit etti. Fizik alanında önde gelen dergilerden Physical Review Letters’ta yayımlanan çalışmada, bu şaşırtıcı keşif, Antarktik Ani Geçici Anten (ANITA) adlı deney sayesinde gerçekleşti.

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

200 milyon yıldır ne kaşı ne gözü değişti: Bu hayvan varlığını ilk günkü gibi sürdürüyor!

Dünya üzerindeki “yaşayan fosiller” listesinin en eski üyelerinden biri olan timsah, tam 200 milyon yıldır morfolojisini neredeyse hiç değiştirmeden günümüze ulaştı. Dinozorlarla omuz omuza yaşadığı dönemi aşarak, dinozorların yok oluşunun ardından dahi hem nehir hem de deniz ekosistemlerinde saltanatını sürdüren bu sürüngen; iki saate yakın sualtı kalış yeteneği ve 2 tonu aşan çene gücüyle evrimsel bir zafer hikâyesi sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir